Atlas Assistans logotyp. Klicka för att komma till startsidan!

10 vanliga frågor

Är det krångligt att byta anordnare, kan ni hjälpa till?

Det är inte svårt att byta anordnare, men det kan kännas som ett stort beslut.
Det är en hel del papper att skriva, men vi finns med hela vägen och kan hjälpa till med alla delar.

Har ni egna jurister?

Vi har jurister att tillgå och vi som arbetar på kontoret. Vi har många års erfarenhet av att arbeta med assistansfrågor och är väldigt insatta i lagstiftning och gällande regler. Det tycker vi är oerhört viktigt för din trygghet! Vi är vana vid att skriva ansökningar, överklaganden mm men gör aldrig något utan ditt deltagande och godkännande!

Hur redovisar ni ekonomin?

Varje Uppdragsgivare hos Atlas Assistans har en individuell budget. Varje månad får du veta exakt vad varje krona har gått till, via en enkel inloggning på nätet (eller på papper om du vill). Där ser du hur mycket pengar och assistanstimmar som har gått åt, och hur mycket som finns kvar att använda.

Var kan man bo om man vill anlita Atlas?

Oavsett var i Sverige du bor kan du anlita oss på Atlas Assistans.
Vi kommer gärna till dig för ett personligt möte!

Får jag välja mina assistenter själv?

Detta ser vi som en självklarhet, bara du kan avgöra vem som passar som din assistent. Du bestämmer också om någon anhörig ska arbeta hos dig.
Om Uppdragsgivaren är ett barn krävs att assistenten lämnar in ett utdrag ur polisregistret.

Hur gör jag om jag behöver en vikarie?

Det finns en rad olika sätt att lösa detta. Med utgångspunkt i hur din livssituation ser ut och hur du vill att det ska fungera, så arbetar vi fram det system som fungerar bäst för just dig.

Hur stor är avgiften till er?

Vi håller oss till Försäkringskassans rekommendationer. Avgiften beror på hur mycket du vill göra själv i det som rör assistansen. Vid ett möte går vi tillsammans igenom detta och kommer fram till rätt avgift.

Vad får assistenterna i lön?

Med varje Uppdragsgivare görs en individuell budget. I den ser man hur mycket pengar som finns att lägga på löner, beroende på hur stora övriga kostnader (utbildning, omkostnader mm) är. Generellt så ligger Atlas Assistans lönenivåer väldigt högt i en jämförelse.

Vad får jag bestämma över i min assistans?

Egentligen allting. Inom ramen för gällande lagstiftning, och din individuella budget, så är det du som bestämmer över din assistans. Vi kan stötta dig där det behövs men det är du, eller den du utser som medarbetsledare, som fattar beslut. Detta ett viktigt ställningstagande för oss på Atlas Assistans!

Kan ni hjälpa mig om jag vill driva assistansen själv?

Absolut, detta har vi stor erfarenhet av och kompetens kring.
Vi kan finnas med hela vägen när du vill starta eget. Först för att bolla tankar, sedan genomföra den konkreta uppstarten och hjälpa med administration om du skulle vilja det.

Atlas Assistans är IfA-godkända!
© Atlas Assistans AB, Handenterminalen 6, 11tr, 136 40 Handen. Tel: 08 - 400 200 22. E-post: info@atlasassistans.se
Akutnummer: 010 - 15 15 900
Läs vår integritetspolicy och IT-policy för information om hur vi behandlar personuppgifter.